L'Ajuntament d'Olot ha pogut cobrar 50.000 ? pagats de menys per les empreses comercialitzadores d'electricitat. La regidora Montserrat Torras (PDeCAT) ho va explicar en el darrer ple, celebrat dijous al vespre.

Torras va assenyalar que l'Ajuntament va dur a terme una inspecció a les empreses que comercialitzen electricitat a Olot per tal de comprovar si complien l'obligació de passar l'1,5% de la facturació a l'Ajuntament.

En el ple del 23 de febrer, Torras ja havia apuntat la detecció de les 19 comercialitzadores que no passaven l'1,5% de la facturació a l'Ajuntament. Les empreses comercialitzadores són les que compren electricitat al mercat majorista i la facturen als seus clients segons l'ús de l'electricitat que hagin fet.

En el darrer ple va explicar que havien reclamat l'1,5% que havien d'haver pagat en els darrers 4 anys a les comercialitzadores. Segons ella, les empreses han complert i l'Ajuntament ha ingressat 50.000 ?. A més, Torras va assenyalar que les comercialitzadores ara estan al dia i cada trimestre compleixen en el pagament de l'1.5%.

Això no obstant, les investigacions de l'Ajuntament envers el consum elèctric no es van limitar a l'1,5%. Torras va explicar: «Les comercialitzadores paguen un peatge a les companyies propietàries de la xarxa». Segons ella, l'Ajuntament va demanar a les companyies que indiquessin si el peatge que facturaven les comercialitzadores també el facturaven a l'Ajuntament. Va puntualitzar: «Vàrem poder comprovar que ens el facturaven». El peatge comptabilitza el pas de les línies elèctriques pels terrenys municipals.

Moció d'Olot en Comú

L'Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció d'OeC sobre el control del compliment del Decret de la potència demandada. Josep Gelis (PDeCAT) va respondre que l'Ajuntament té resolt el tema del 15% de la potència que no es pot facturar si no es consumeix des de l'activació del decret.