L'Ajuntament d'Olot -en una de les seves darreres Juntes de Govern- va adjudicar el servei de tractament d'embornals per la prevenció i control del mosquit tigre a l'empresa Giroprotec, SL. L'adjudicació es va fer pel preu de 14.308 euros.

L'origen de l'adjudicació està en l'informe del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) que fa referència a la necessitat d'un tractament de prevenció dels embornals pel risc de creixement del mosquit tigre.

L'informe del SIGMA va ser fet sobre una valoració de l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut). La memòria de Dipsalut afegeix el control dels embornals del Polígon de la Canya i de l'Hostal del Sol.

Per tal de poder fer el concurs sobre el tractament dels embornals, el SIGMA va demanar pressupostos a les empreses: Giroprotec, SL, Bionet; Ecade,SL i Stop Plagues,SLU.

El servei adjudicat constarà de 5 tractaments a realitzar entre el 17 d'abril i el 15 de setembre del 2017. Segons la climatologia, potser en faran un altre a l'octubre.

El període de tractament dels embornals coincideix en els temps de major activitat del mosquit tigre.

És un insecte que comença a aparèixer a l'abril en coincidència amb els períodes de pluges. És molt resistent al fred i pon els ous en llocs on hi ha aigua estancada.

L'any passat, els operaris de l'empresa que va fer el tractament dels embornals van posar granulat a 4.000 embornals, perquè eliminés els ous del mosquit tigre. Els operaris van haver de recórrer uns 20 quilòmetres. Van fer 5 tractaments i van ser considerats com una mesura molt efectiva.

Dipsalut va repartir fulls informatius sobre com actuar contra el mosquit en cases i jardins particulars.