El portaveu del grup municipal d´ERC a l´Ajuntament d'Olot, Pere GómezPere Gómez (1964), ahir va anunciar que presentarà la dimissió en el ple del mes de maig.

Gómez va explicar que el motiu és deixar clar que en les municipals del 2019 ell no serà el candidat republicà. Considera que acostumar els ciutadans a la imatge del que serà el candidat del 2019 afavorirà el partit. Tot i això, ha avisat que el candidat del 2019 sortirà d´unes primàries.

La previsió és que després de la renúncia de Gómez s´incorpori a l´Ajuntament Manel Mitjà, que anava amb el número 6 a les eleccions del 2011. Pel que fa al paper de portaveu la previsió és que l´agafi Anna Barnadas, que anava de número 2 a la llista d´ERC el 2011.

Pere Gómez va recordar que va entrar en política el 2005 de la mà de Pere Vigo. A les municipals del 2007 va ser escollit regidor de l´Ajuntament d´Olot amb l´advocat Jordi Coma. El 2010, Jordi Coma va dimitir per motius laborals i Pere Gómez va prendre el paper de portaveu. La sortida de Jordi Coma va fer entrar Clara Casanovas.

El 2011, Pere Gómez va encapçalar la candidatura d´ERC i van aconseguir 2 regidors: ell i Clara Casanovas. El 2015 va tornar a ser el candidat republicà i van aconseguir 5 regidors, però lluny de les expectatives que s´havien creat. Van entrar: ell, Anna Barnadas, Lluís Juncà, Clara Casanovas i Josep Quintana.

Va explicar que si el grup d´Esquerra hagués pogut entrar al govern municipal, no presentaria la dimissió.

Gómez va considerar que l´actual equip de govern format per una majoria absoluta entre socialistes i convergents no els deixa gaire marge a l´hora d´entrar propostes a l´Ajuntament.

Tot i això, va valorar que si durant el mandat anterior ell i Clara Casanovas no haguessin pressionat, en l´actual mandat el procés participatiu i la consulta sobre la remodelació del Firal, no haurien tingut lloc.

Gómez va definir la dimissió de decisió personal llargament meditada, acordada amb la resta de regidors i notificada amb posterioritat a l´executiva local.

Sobre la reacció de l´executiva local va exposar: «Tots han entès que és el moment adequat per fer-ho, pel desgast que comporta i perquè cal entomar els mesos vinents amb més frescor i energies renovades».

Gómez va tenir paraules d´agraïment per a Pere Vigo (diputat per ERC del 1999 al 2010), Jaume Cabanyes (assessor per ERC), Jordi Coma (exregidor) i les regidores Clara Casanovas i Anna Barnadas.

Va indicar que 10 anys de compaginar la feina de professor amb la de regidor a l´oposició són suficients.