Spiderman i Els Vengadors, el grup de superhois creats per l'editorial Marvel, despleguen els seus superpoders contra l'assetjament escolar en una edició gratuïta que Panini, amb seu a Torroella de Montgrí, ha publicat amb motiu del Dia internacional contra el bullying, que es commemorava ahir. Transmet un missatge clar que s'adreça, sobretot, a l'entorn de les víctimes: ningú pot quedar impassible davant aquestes actituds.

El còmic es distribueix aquest mes de maig arreu de l'Estat, fins que s'esgotin els 50.000 exemplars que se n'han editat, i en sis llibreries especialitzades de les comarques gironines: Llibreria 22 (Girona), Joker Jocs (Blanes), Dystopian Hobbies i La Bookman (Figueres), Drac d'Olot Llibreria (Olot) i Freakshow (Banyoles).

De víctima a salvador

Tot i que conté diverses històries de superherois, el seu passat com a adolescent assetjat dona el protagonisme del còmic a Spiderman, del que apareixen dues imatges a la portada: una de l'infant perseguit, que mostra la seva identitat real, Peter Parker, acompanyat de l'oncle que el va acollir després de l'assassinat dels seus pares; i una altra en color i en primer terme, ja com a superheroi, donant suport a un escolar víctima d'abusos.

A l'interior, Spiderman recorda quan es va convertir en l'objectiu de les burles d'un company d'institut que es volia «fer notar davant dels seus amics» i alerta a un noi que es troba en la mateixa situació del risc de convertir-se en un abusador. L'ajuda i, a més de demanar-li que se senti orgullós del que és, li remarca que mai es culpabilitzi dels menyspreus d'altres persones.