L'alumnat de Secundària de Banyoles ha fet noves propostes per millorar la ciutat dintre de la quarta edició del Projecte TONI, una iniciativa promoguda pels instituts i l'Ajuntament. Enguany hi han participat 100 estudiants d'ESO, que han fet 18 propostes, 8 més que el curs passat.

L'emprenedoria és el denominador comú dels projectes dissenyats pels joves, entre els quals n'hi ha 4 de relacionats amb la propera Marató de TV3, una aplicació mòbil d'ajuda als adolescents, 3 iniciatives relacionades amb l'oci, 2 que tracten la comunicació entre els joves i les entitats locals, 2 sobre els carrils bici i altres propostes sobre els grafits, l'autobús urbà, la informació turística, la construcció d'una passarel·la inclusiva, la mobilitat nocturna i la convivència entre bicicletes i vianants.

Per decidir i tirar endavant els treballs, l'alumnat ha treballat en grup i s'ha reunit amb l'Ajuntament, empreses i persones que els han assessorat durant tot el procés. El projecte va néixer a l'institut Pla de l'Estany i, a més de voler implicar els joves amb la ciutat on estudien, transmet els valors que identificaven al professor del centre Toni Carmona, que va morir fa cinc anys.