07 de maig de 2017
07.05.2017

Imposen la toga a 30 nous lletrats gironins en la festa patronal dels advocats

El degà del Col·legi, Carles McCragh, reivindica destinar més recursos a la justícia i la necessitat de crear nous jutjats a les comarques de Girona

07.05.2017 | 08:57
Imposen la toga a 30 nous lletrats gironins en la festa patronal dels advocats

El Col·legi d'Advocats de Girona (ICAG) va celebrar divendres la festa patronal dels lletrats. L'acte institucional de Sant Raimon de Penyafort, que va tenir lloc a l'Auditori de La Mercè, va incloure la imposició de les togues a 30 nous lletrats gironins. També es van lliurar insígnies commemoratives i diplomes als 15 advocats gironins que compleixen 25 anys en l'exercici de l'advocacia i al lletrat que en compleix 50, alhora que es van entregar els premis del concurs de fotografia i de narrativa curta en memòria de Sònia Ors i Vila. El primer se'l va endur el lletrat Joan Benítez Portillo i el segon l'advocada Cristina Simon i Mencion.

En aquest mateix acte, el degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McCragh, va reivindicar que es destinin més recursos a la justícia així com la necessitat de crear nous jutjats a les comarques gironines. «Cal que el Govern central destini més recursos humans i materials a l'administració de justícia», va dir McCragh, que va afegir: «Si el que volem és una justícia moderna, àgil i eficaç, no podem permetre el col·lapse de les principals artèries del sistema judicial». Així, el degà va fer referència a la sobrecàrrega de feina que afecta alguns jutjats de la demarcació de Girona, especialment el de família i els penals.

L'acte va comptar amb l'assistència de diferents representants institucionals de l'àmbit polític i judicial, com el conseller de Justícia, Carles Mundó; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de l'Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba; la fiscal en cap de Girona, Anna Maria Meléndez Gil; el cap de la Regió Policial dels Mossos a Girona, el comissari Josep Milan; i el magistrat de la secció quarta de l'Audiència de Girona, Adolfo García Morales.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema