Una seixantena de persones es van concentrar ahir davant l'església de Sant Pere de Banyoles. Ho van fer com a protesta per la sentència que condemna un activista a sis mesos de presó per una acció en favor de l'avortament que es va fer el 9 de febrer del 2014, i que va obligar a interrompre la missa.

Amb un esparadrap a la boca i una pancarta en favor de l'avortament va protestar un grup d'activistes aquest diumenge davant l'església de Sant Pere de Banyoles. El motiu ha estat la recent sentència de l'Audiència de Girona, que condemna un proavortista a 6 mesos de presó per haver reivindicat el dret a l'avortament lliure i gratuït dins el centre de culte el 9 de febrer de 2014, en una acció conjunta amb una vintena de persones més.

Aquell fet va provocar que el mossèn de la parròquia aturés la missa i, de fet, aquest va ser el motiu que esgrimia el magistrat per condemnar l'activista.

Una de les representants del Grup Antirepressiu Girona, Mireia Bazaga, va denunciar que l'Estat «utilitza les seves eines» per condemnar els postulats contraris a l'església catòlica. Bazaga va assegurar que els diferents col-lectius que donaven suport a l'acte seguiran lluitant pel dret a l'avortament». En el manifest, es reivindica l'acció duta a terme per part d'Arran Banyoles i el col·lectiu feminista Heretges el febrer del 2014.

Una de les imatges curioses va ser veure com alguns dels feligresos que cada diumenge s'acosten a la parròquia es trobaven amb la sorpresa que s'havia suspès la missa. Un dels habituals a cada ofici va explicar que havien intentat avisar, però que molts no se n'havien assabentat.

Tot i la sorpresa inicial, la majoria de persones que es trobaven amb la parròquia tancada es resignaven i giraven cua, sense que hi hagués cap mena d'incident entre els concentrats i els feligresos. Els diferents col·lectius que havien convocat la protesta asseguraven que «ja s'esperaven que no hi hagués missa». En aquest sentit no ho veuen com una victòria sinó com una reivindicació que «la lluita i la protesta són la principal eina per defensar els drets de les dones». La sentència que va condemnar l'activista recull que un grup de persones (entre les que hi havia l'acusat) es van aixecar des de diferents punts de l'església i van cridar consignes contra la reforma de la llei de l'avortament. També van llençar fulletons i van desplegar una pancarta a l'altar on es podia llegir «Fora rosaris dels nostres ovaris». La resolució, però, reconeix que l'acció va durar entre dos i tres minuts i que, posteriorment, els manifestants van marxar de l'església voluntàriament.