Unes 300 persones han guardat un minut de silenci a Caldes de Malavella en record a la nena de 6 anys que va perdre la vida per l'accident del castell inflable i per transmetre l'escalf de la població als sis infants ferits de diversa consideració.

L'Ajuntament en ple ha consensuat un escrit senzill, que ha llegit l'alcalde, on el poble dona el condol a les famílies, diu que la tragèdia ha "colpit" el municipi i decreta dos dies de dol oficial. L'alcalde, Salvador Balliu, ha assegurat aquesta tarda que el propietari del restaurant Mas Oller mai havia demanat el permís municipal obligatori, ni per a aquesta instal·lació ni per a cap altra de més antiga.

Unes 300 persones han guardat un minut de silenci en record de la nena accidentada. ACN

Tampoc se li havia obert cap expedient sancionador per això. "Els ajuntaments petits quedem desbordats amb mil temes", ha afirmat. Balliu ha fet una crida perquè es prengui consciència de la normativa de seguretat d'aquestes instal·lacions i reitera que el restaurant hauria de continuar tancat mentre duri la investigació.

Ple extraordinari

Caldes de Malavella ha celebrat a tres quarts de set de la tarda un ple extraordinari on l'alcalde, Salvador Balliu, ha llegit l'escrit consensuat per tots els grups. "Aquest fet ha colpit fortament el nostre municipi; manifestem el més sentit condol i la nostra consternació, i declarem dol oficial al municipi fins a la mitjanit del 10 de maig", recull el text.

Després de la lectura, i davant l'Ajuntament, unes 300 persones s'han concentrat per guardar un minut de silenci, trencat per una ovació en record a les víctimes. Abans, l'alcalde ha tornat a llegir el manifest consensuat per l'Ajuntament. Moltes famílies amb nens s'han unit a la mostra de dol.

Balliu ha explicat que s'ha desplaçat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona per visitar les víctimes. Tots els infants que continuen ingressats han evolucionat favorablement i ja estan a planta. L'alcalde ha detallat que el menor de 9 anys ingressat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell està pendent d'una intervenció quirúrgica però "no es tem per la seva vida".

Sense els permisos necessaris

L'Ajuntament de Caldes ha comprovat que el propietari del restaurant no havia fet els tràmits per demanar permís municipal per tenir el castell inflable, una autorització obligatòria segons la normativa. L'amo hauria hagut de comunicar-ho al consistori, aportar un informe d'un enginyer acreditant que tot estava en regla i el comprovant de l'assegurança. No havia demanat llicència municipal per a l'inflable accidentat ni tampoc per a cap d'anterior.

L'alcalde ha reiterat que l'equip de govern vol que el restaurant estigui tancat fins que acabi la investigació. Si el propietari obre, estudiaran quines opcions tenen a nivell municipal. "Com a ajuntament estudiarem totes les actuacions possibles", ha conclòs.