El Departament d'Ensenyament de la Generalitat va anunciar ahir que el curs vinent implantarà 45 cicles de Formació Professional nous per donar resposta a la demanda dels diferents sectors i territoris. A Girona, per exemple, es posen en marxa en modalitat dual el grau superior de Guia, Informació i Assistència Turístiques, amb l'Associació de Càmpings, i el grau mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria.

Ahir, la Conselleria va destacar que aquesta ampliació és fruit de «la implicació i la demanda d'administracions territorials o associacions empresarials», i va assenyalar que dos d'aquests cursos són nous en l'oferta educativa de la comunitat. Es tracta del cicle de grau mitjà de Conducció de vehicles de transport per carretera, que s'oferirà a Vic, i el grau mitjà de Pedra Natural, que s'impartirà a Lleida.

«Fa temps que la formació professional ha deixat de ser una segona opció, dona progrés al país», va dir la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, qui va afegir que «cal dir a les famílies que valorin l'FP com una gran opció». «La Formació Professional millora l'ocupabilitat perquè ajuda les persones a mantenir la feina o a entrar en el mercat laboral, i també les empreses a ser més competitives», va afirmar Ruiz.

En total, per al curs vinent s'oferiran 134 títols a Catalunya, 52 de grau mig i 82 de grau superior corresponents a 24 famílies professionals diferents.

Pel que fa a les places, per als estudis de grau superior s'ofereixen 32.790 places, 540 més que el curs actual; mentre que per als de grau mitjà se n'ofereixen 38.400, 330 més. L'oferta concreta als Serveis Territorials de Girona es dona a conèixer avui, tot i que ja es va concretar que als centres gironins s'han programat 86 dels 134 cicles diferents oferts a Catalunya, 36 de grau mitjà i 50 de superior, que cobreixen 22 de les 24 famílies professionals existents.

Discapacitat intel·lectual lleu

Una altra de les novetats anunciades per la Conselleria és que es dupliquen les places dels itineraris Formatius Específics impulsats l'any passat, que passaran de 96 a 192. Es tracta de cursos adaptats a persones amb una discapacitat intel·lectual lleu que s'oferiran a tots els Serveis Territorials.

En tots els ensenyaments postobligatoris s'ofereixen 124.532 places noves, entre Batxillerat, Formació Professional, ensenyaments artístics, esportius, Programes de Formació i Inserció, itineraris esportius específics i curs d'accés a grau mitjà. La preinscripció s'obrirà el 16 de maig pel que fa a Batxillerat i FP.