Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un matrimoni francès instal·lat a la localitat altempordanesa d'Agullana per vendre medicaments il·legals. Se'ls acusa de delicte contra la salut pública, intrusisme professional, frau al consumidor, publicitat enganyosa i falsedat documental. Així ho va avançar la SER Girona, que explica que la parella venia productes pensats per a usos industrials com si fossin medecines pensades per al consum humà. El preu dels productes que oferien també era d'allò més elevat, arribant a multiplicar per nou el cost real en alguns dels casos.

El matrimoni disposava d'una masia ubicada a Agullana, i des d'allà es presentaven com a veritables terapeutes. En algunes ocasions l'home s'havia fet passar per metge. La policia va descobrir que fa uns 20 anys el doctor havia estat inhabilitat pel Col·legi de Metges de França de per vida, i en el cas del registre català no constava com a col·legiat en cap lloc. Un cop contactats, oferien als seus clients diverses cures, com per exemple la teràpia coneguda com a Hammer, que cura diverses malalties, com per exemple el càncer, a partir de les emocions.

Productes industrials

Sense cap tipus de permís, ni tampoc control sanitari, des de la seva seu envasaven i etiquetaven complements alimentaris fets de vitamina C i E que importaven de la Xina. La segona d'aquestes vitamines era la més perillosa, ja que en realitat era un producte que es podia fer servir per a ús industrial, agrícola o bé com a mesura per conservar adequadament la pintura. En cap cas es deia a l'envàs que podia ser subministrat a humans.

La majoria dels clients que adquirien aquests falsos complements alimentaris, eren de nacionalitat francesa, tot i que la parella també havia distribuït arreu de Catalunya i en altres països com Bèlgica o Suïssa. La inflació del cost dels suposats medicaments es multiplicava fins a nou, fet que va facilitar uns guanys de fins a més de 50.000 euros des de l'inici de la seva estafa mèdica.