El departament d'Ensenyament està fent seguiment d'altres alumnes dels centres de Girona on s'han detectat dos casos de Balena Blava. El director dels serveis territorials, Josep Polanco, ha explicat que els han arribat "informacions" i que ara estan verificant si hi ha altres joves que hagin pogut participar en aquest fenomen, que incita a les víctimes a superar diverses proves fins arribar al suïcidi. "És evident que si ha arribat als telèfons d'aquests joves pot haver-hi altra mainada que hi hagi entrat en contacte", ha remarcat. Polanco ha volgut llençar un missatge de "tranquil·litat" i ha demanat col·laboració per tal que "de seguida que es detecti el mínim indici, els ho comuniquin per poder-hi actuar". El delegat d'Ensenyament ha admès que els preocupa "l'impacte" que aquest fenomen pot tenir entre els adolescents i assegura que s'està treballant coordinadament amb el departament de Salut i els Mossos d'Esquadra per abordar-ho.

Ensenyament està fent seguiment de diversos alumnes dels dos centres gironins on s'han detectat dos casos vinculats amb el fenomen de la Balena Blava, que incita les víctimes al suïcidi. Els Mossos d'Esquadra investiguen aquests dos casos juntament amb quatre més que s'han identificat a altres centres de Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Balaguer. El delegat dels serveis territorials a Girona, Josep Polanco, ha explicat que els han arribat "informacions" que podrien vincular altres menors amb aquest cas i diu que hi estan treballant.

Polanco no ha volgut concretar, per ara, de quin nombre d'adolescents es tracta ni tampoc en quins centres educatius s'han registrat. Malgrat això, ha admès que els preocupa "l'impacte" que pot tenir i que "si el ha arribat als telèfons d'aquest joves, poden haver-n'hi altres que hi hagin entrat en contacte". "És molt perillós i posa en risc a les persones", ha remarcat. En aquest sentit, ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat a les famílies i ha demanat col·laboració quan es detecti el més mínim indici.

El responsable del Departament a Girona ha assegurat que estan treballant conjuntament amb el Departament de Salut i els Mossos d'Esquadra per abordar la problemàtica. "Hi estem treballant per donar l'atenció psicològica que moltes vegades necessiten aquestes persones i les famílies però també amb els mossos, perquè al darrere hi ha una activitat delictiva", ha insistit.

Dos nous cicles formatius a Figueres

Polanco ha fet aquestes declaracions durant la presentació dels nous cicles de formació professional per al curs 2017/2018. L'Institut Olivar Gran de Figueres en coordinació amb l'Escola d'Hostaleria impartiran a partir del setembre el cicle formatiu de grau superior de 'Guia, informació i assistència turística (perfil d'animació turística" en la modalitat dual, que ofereix pràctiques en empreses. També s'hi podrà cursar el cicle formatiu de grau mitjà en 'Forneria, pastisseria i confiteria'. El responsable d'Ensenyament a Girona ha remarcat la importància de la nova oferta formativa, que'"obre" a la família de l'hostaleria "el component turístic", una especialització molt reivindicada al territori. Ambdós cicles oferiran enguany un primer curs i l'any vinent s'hi incorporarà el segon, amb capacitat cadascun per a una trentena d'alumnes.

El progressiu creixement de l'oferta es regeix, segons ha explicat Polanco, per un estudi elaborat a la comarca on es detectaven les principals necessitats i reivindicacions de la zona. En aquest sentit, ha dit que entre els reptes de futur hi ha el desenvolupament de nous cursos vinculats al sector serveis. "Aquí encara hi ha marge per recórrer", ha remarcat.

"En un futur, voldríem impulsar el grau superior en direcció de cuina perquè el sector necessita el perfil de tècnic però també un de més especialitzat", ha dit. A banda d'això, assegura que també caldrà consolidar les dues noves ofertes que s'incorporen aquest curs així com crear noves especialitats vinculades al sector comerç i el turisme.

Actualment, a la comarca de l'Alt Empordà s'hi imparteixen cicles de dotze famílies professionals. Entre elles, hi ha les activitats físiques i esportives; l'administració i gestió; el comerç i màrqueting; electricitat i electrònica; hostaleria i turisme; imatge personal; industries alimentàries; informàtica i telecomunicacions; instal·lació i manteniment; sanitat; serveis i transport i manteniment de vehicles.