5274 practicants d´activitats esportives han participat a la quarta edició dels Jocs Emporion, que han tingut lloc aquest cap de setmana al Baix Empordà, concretament als municipis de Santa Cristina d´Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d´Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Mont-ras, Palafrugell, Begur, Torroella de Montgrí i la Bisbal d´Empordà.

Aquesta xifra posa de manifest l´èxit dels Jocs, que, des que es van iniciar ara fa quatre anys, no ha deixat de créixer en nombre de participants: la primera edició, a Figueres, va comptar amb la participació de 1.800 esportistes; la segona, a Lloret de Mar i a Blanes, en va reunir 2.600 i la tercera, al Pla de l´Estany, va reunir 4.325 esportistes. Un dels motius de l´èxit de públic ha estat la gala «Valors», un seminari d´educació i olimpisme, i activitats destinades a gent gran i a esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Els Jocs, que han estat organitzats per la Diputació de Girona, la Representació Territorial de l´Esport de la Generalitat de Catalunya i la coordinació tècnica del Consell Esportiu del Baix Empordà, com a consell esportiu amfitrió, juntament amb els consells esportius de les comarques de Girona, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments on es realitzaran les proves, han concentrat en un cap de setmana totes les finals i trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Les activitats varen començar el dimarts 9, dia que la sala gran del castell de Calonge. Durant el cap de setmana es varen dur a terme les activitats esportives.

Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada tant per als joves esportistes com per al públic general, que promogui entre els pares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.