El Departament d'Agricultura destinarà el curs vinent 2,5 milions d'euros a un programa per repartir llet entre l'alumnat de cicle Infantil i Primària que ho desitgi. Un total de 22.436 alumnes entre 3 i 12 anys de 88 centres catalans han participat en una prova pilot realitzada aquest curs, en la qual la Conselleria d'Agricultura ha invertit 160.000 euros.

La consellera d'Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, va presentar ahir al matí la prova pilot del pla al col·legi d'educació infantil i primària Eduard Marquina, un dels que han participat en el programa que va començar a l'abril i acabarà a final de curs.

Serret va explicar que la intenció del Departament que dirigeix és «promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l'etapa de formació dels seus hàbits alimentaris», per la qual cosa el pla s'estendrà a totes les escoles catalanes que ho desitgin. En concret, els alumnes de segon cicle d'educació infantil i de tots els cicles de Primària dels centres que ho sol·licitin rebran llet per a l'esmorzar o el berenar.

Llet Nostra ha subministrat la llet en aquesta prova pilot, mentre que pel proper curs la Generalitat obrirà un concurs públic per decidir quina empresa serà la subministradora.