Nou consultes, tres incidències i tres demandes de sensibilització és el resultat dels dos mesos i mig de funcionament del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere. Es tracta d’un servei de donada de cita prèvia les 24 hores. Les atencions tenen lloc a la seu del Consorci de Benestar Social. El servei es va activar el 24 de febrer.

Segons ha explicat -fa poc- Josep Berga (regidor d’Atenció a les Persones pel PdeCAT), dues de les incidències van ser de persones que es van sentir discriminades en establiments. L'altre cas feia referència al missatge homòfob d'un lema pintat en una paret. Ha indicat que el Servei ha pres mesures sobre els 3 casos.

Pel que fa a les consultes, n’hi van haver d’altres municipis interessats en un servei únic a les Comarques Gironines. També n’hi han hagut de mestres interessats en com evitar que un alumne se senti discriminat per causa de la seva inclinació sexual. A més, de mestres hi ha hagut pares que han demanat orientació.

Sobre les demandes de sensibilització, Berga ha explicat que es tracta de cartells i actes destinats a normalitzar les identitats sexuals. Ha posat com a exemple els actes programats per dissabte, dia 17 de maig, a Olot.

En concret a les 11,30 hi haurà un concert de la cantautora Jessica Mellado. A les 12 hores pintaran un pas de vianants amb els colors de la bandera de Sant Martí, al carrer Antoni Llopis i a les 13 hores presentaran l’Associació LGTBI TALCOMSOM d’Osona i les entitats que formen part de la Comissió Unitària 28J de Girona. La festa també servirà per donar a conèixer el Servei d’Atenció Integral de la Garrotxa. Totes les activitats tindran lloc a la Plaça Mercat (carrer Antoni Llopis cantonada amb el carrer Rengle).