19 de maig de 2017
19.05.2017

Amancio Ortega finançarà cinc nous aparells contra el càncer als hospitals públics gironins

La fundació del propietari d'Inditex dona 47 milions a la Generalitat per substituir 61 màquines obsoletes

19.05.2017 | 13:08
Amancio Ortega finançarà cinc nous aparells contra el càncer als hospitals públics gironins

La Fundació Amancio Ortega, del propietari de la cadena Inditex, finançarà cinc nous aparells contra el càncer per a hospitals de les comarques gironines. La Fundació del magnat s'ha compromès aquest matí a donar prop de 47 milions d'euros a la Generalitat per destinar-los a la compra de 61 aparells oncològics d'alta tecnologia que s'ubicaran en hospitals públics de Catalunya de manera progressiva a partir del 2018.

La donació de l'entitat de l'amo i fundador d'Inditex permetrà renovar bona part dels dispositius que han anat quedant obsolets en els darrers anys i que no s'han pogut substituir per la crisi econòmica.

Dels 47 milions cedits pel responsable de Zara, 37 es destinaran a renovar 18 equipaments de radioteràpia, anomenats acceleradors lineals, i substituir així tots els aparells que tenen més de vuit anys i que suposen més de la meitat dels que hi ha al país. Els aparells, que encara s'han de licitar, es fan per encàrrec i a mida. En el cas de l'ICO Girona, en tindrà dos de nous, i altres centres que en rebran seran la Vall d'Hebron, el Clínic, el Sant Pau o els ICO de Badalona i l'Hospitalet.

Els 9,84 milions restants serviran per substituir 43 mamògrafs. Amb la renovació, tots passaran a ser digitals i no en quedarà cap d'analògic. A més, els que s'ubiquin en hospitals públics de referència també tindran tomosíntesi, per fer mamografies en tres dimensions.

Tres d'aquests aparells aniran a les comarques gironins, un a l'hospital Josep Trueta de Girona, un a Figueres i l'altre al Santa Caterina de Salt, mentre que també se'n distribuiran a 17 hospitals i set ambulatoris de l'àmbit metropolità i a centres de Lleida, Terres de l'Ebre i Tarragona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook