«És una ajuda fàcil de donar, com a donant m´implica un esforç mínim pel profit que després n´obté el nen», explica la Maria del Mar Baena, una donant gironina que l´any passat va cedir 23 litres de llet materna al Banc.

La Mar es va fer donant quan va tenir la Carlota, la seva primera filla, i des de fa un any hi ha tornat amb el segon, en Tristán. «Vaig començar quan la nena tenia uns cinc mesos amb una amiga, vam anar juntes a fer-nos les analítiques i vaig donar durant més d´un any. Com que l´experiència va ser bona i fàcil, amb el segon he repetit, tinc força llet i per a mi no suposa un gran esforç», explica.

«Com a donant, t´ho posen fàcil», indica. «Només t´has de desplaçar el primer dia, per fer-te les analítiques i recollir el tirallet i després el banc et ve a buscar els biberons a casa», explica la Mar.

«Dones la quantitat que vols i quan pots», apunta la donant gironina, que detalla que quan té una quantitat que veu suficient, parla amb el Banc i es coordinen per fer la recollida a domicili.

«Jo sempre ho recomano i fins que pugui i el nen vulgui pit, seguiré donant. Ara a l´escola bressol he conegut una mare que s´ha fet donant amb el segon fill, perquè el primer va ser prematur i va menester llet materna. És maco pensar que potser els hem ajudat», assegura.