Fatalitat, desgràcia, aquest matí, a la piscina de Ripoll, al carrer Concepció Ducloux: una nena de 4 anys que estudiava a l'escola Pirineu de Campdevànol hi ha mort ofegada. Hi feia un curset de natació amb 26 companys de curs; cap a les 11:30 del migdia, els monitors i els mestres responsables del grup de nens i nenes de P4 s'han adonat, ja als vestidors de les instal·lacions, que la víctima no hi era.

La nena anava a l'escola 'Pirineu' de Campdevànol.

En tornar cap a dins a la piscina a buscar-la l'han trobada a l'aigua, immòbil, surant de boca terrosa. «Han avisat immediatament els serveis mèdics», apunten el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, els ajuntaments afectats, el Consell Esportiu i el Consell Comarcal del Ripollès, en un primer comunicat oficial conjunt; dues ambulàncies i un helicòpter del Servei Mèdic d'Emergències (SEM) han acudit fins al lloc dels fets.

Un cop allà, els sanitaris han intentar reanimar la nena durant una llarga estona, però ja era massa tard: la petita ha perdut la vida. Confirmada la tragèdia, un equip de psicòlegs del SEM ha atès els familiars de la nena ofegada, els monitors de la piscina i els mestres de l'escola; la policia catalana, de la seva banda, ha obert una investigació per aclarir els fets, i les institucions han expressat el condol a la família i a l'escola; en senyal «de dol i de respecte», els jocs esportius escolars de Catalunya, que s'havien de celebrar avui a la piscina de Ripoll, han quedat suspesos.

Quatre socorristes presents

Durant el curset, quatre socorristes titulats i cinc mestres, segons els Mossos d'Esquadra, es trobaven a la piscina; també hi havia dues persones de manteniment i diversos usuaris. Els agents prendran declaració als testimonis a partir de demà dissabte. «Lamentablement, no sabem perquè, ningú no s'ha adonat d'aquesta fatal circumstància. Ningú no ha vist res, ni sentit crits, ni [vist] moviments d'aigua», ha lamentat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell. El batlle de Campdevànol, Joan Manso, ha avançat que l'Ajuntament ha decretat tres dies de dol al poble per la mort de la petita.