os ciclistes holandesos recorreran els 1.700 quilòmetres que separen Eemnes, als Països Baixos, i l'Escala, per recaptar fons contra el càncer cerebral. La ruta de Dick Wingelaar i Gerard Bisschop, que començarà dilluns vinent, servirà també com a homenatge a l'Emiel, fill d'aquest últim, que va morir l'any passat a causa d'aquesta malaltia i a qui li encantava passar les vacances a cala Montgó, on estiuejava des de finals dels 80.

Els dos responsables de la iniciativa, que porta per nom Stop Hersen Kanker Nu (Atura el càncer cerebral ara, en neerlandès), destinaran la recaptació íntegrament a la recerca oncològica que duen a terme a la universitat d'Utrecht els metges que van tractar l'Emiel, Tom Snijders i Filip de Vos.

Accepten donatius de particulars i també d'empreses que els vulguin patrocinar el recorregut, i fins ahir a la tarda ja havien aconseguit 43.750 euros.

El destí: Montgó

La meta d'aquesta ruta solidària serà l'Escala, concretament cala Montgó, com a tribut a l'Emiel Bisschop, que va morir el juliol passat amb 39 anys, després de cinc anys combatent un tumor cerebral. Des de l'any 88, el jove passava les vacances a la Costa Brava, de petit amb els seus pares, després amb els amics i, ja de gran, amb la dona i els fills.

Tenia 31 anys quan el març del 2011 li van diagnosticar la malaltia. Era pare d'un nen de tres anys i estava esperant el segon fill, que ja només va conèixer el seu pare amb la cicatriu de l'operació al cap, detalla la família.

«Malgrat que li van diagnosticar que no viuria més de deu anys, l'Emiel sempre va triar lluitar per la vida», explica el web de la iniciativa, http://www.stophersenkankernu.nl/.

Per això, en aquests cinc anys es va sotmetre a múltiples tractaments oncològics, tant de quimioteràpia com de radioteràpia; va superar dues operacions i va participar en dos estudis d'investigació per combatre el tumor.

«Després de cada tractament hi havia esperança una altra vegada, però cada cop el càncer tornava més agressiu», indica la família, que afegeix que era una persona molt positiva.

Una de les seves aficions era l'esport, especialment el ciclisme. El seu objectiu era pujar l'Alpe d'Huez en bicicleta per recaptar fons per a la investigació, però els metges li van desaconsellar perquè els entrenaments eren massa durs per a la seva condició física.

«Com a tribut a l'Emiel agafarem la bicicleta i pedalarem cap al lloc on estimava la seva família: l'Escala», expliquen els responsables de la iniciativa benèfica, de la qual s'han fet ressò diversos mitjans de comunicació dels Països Baixos.