25 de maig de 2017
25.05.2017

Un jutge gironí, nou president del TSJ de la Rioja

Javier Marca va començar la carrera judicial a Santa Coloma de Farners i des del 2002 ha estat magistrat de les seccions penals de l'Audiència de Girona

25.05.2017 | 14:56
El magistrat Javier Marca, en una foto d´arxiu.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha escollit aquest dijous el magistrat Javier Marca Matute, que actualment formava part de la secció quarta penal de l'Audiència de Girona, com a nou president del Tribunal Superior de Justícia de la Rioja (TSJR). Marca, que és natural de la Rioja, va ingressar a la carrera judicial el 1992 i va tenir com a primer destí el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners. Ja com a magistrat, va ser titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Santa Coloma de Gramenet.

Marca es va incorporar el 2002 a l'Audiència de Girona, on ha estat jutge de les seccions penals. Primer va treballar a la secció tercera i des del 2005 ha exercit de magistrat a la secció quarta. També des del 2014 ha estat membre electe de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Així mateix, ha ocupat els càrrecs de president i vocal de la Junta Electoral Provincial de Girona en diverses ocasions i compta amb experiència de docent, com a professor ordinari de l'àrea d'Instrucció de l'Escola Judicial amb seu a Barcelona.

En paral·lel, Marca ha intervingut com a ponent en nombrosos cursos i seminaris, a part de ser autor de diferents treballs, estudis i articles jurídics. Fa cinc anys, el 2012, Marca ja va optar a liderar el TSJR, tot i que aleshores no va sortir escollit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema