25 de maig de 2017
25.05.2017

Mifas organitza la primera jornada a Girona sobre sexualitat i discapacitat

L'associació vol donar visibilitat a la realitat sexual del col·lectiu, oferir informació i resoldre dubtes · Es tractarà l'acompanyament íntim i eròtic

26.05.2017 | 06:59

Mifas vol donar visibilitat a la sexualitat de les persones amb discapacitat, i no només publicitant l´oferta de serveis sexuals adreçats a aquest col·lectiu sinó generant debat i resolent dubtes. Amb aquests objectius, l´associació ha programat una jornada específica pel 16 de juny, la primera d´aquest tipus que s´organitza a les comarques de Girona.

L´interès que ha generat la difusió d´un servei de contingut sexual a través del seu web, que realitzen dues gironines formades en aquest àmbit, ha portat Mifas a fer un pas més i tractar el tema a bastament. El marc serà la «Jornada Sexualitat en diversitat funcional (discapacitat): La figura de l´acompanyant íntim i eròtic», que es farà el divendres 16 de juny a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, a partir de les 11 del matí –és gratuïta, però cal inscripció prèvia perquè les places són limitades.

L´entitat comparteix l´organització amb Tandem Team, una associació sense ànim de lucre que treballa, des de fa 3 anys, per donar a conèixer i afavorir el desenvolupament de la faceta sexual i eròtica de les persones amb diversitat funcional. La seva gerent, la psicòloga Maria Clemente, i el seu president, el coach i divulgador Francesc Granja, intervindran en la jornada, que s´adreça sobretot a ciutadans amb discapacitat, familiars, curadors, professionals i estudiants, però també a qualsevol que hi estigui interessat. Entre altres qüestions, s´aclariran dubtes, s´explicarà en què consisteix l´acompanyament íntim, què en diu la llei o com han d´actuar els professionals socio-sanitaris per desenvolupar la sexualitat de les persones amb discapacitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema