El Consell General del Poder Judicia. Marca, que és natural de la Rioja, va ingressar a la carrera judicial el 1992 i va tenir com a primer destí el jutjat de primera instància i instrucció 1 de Santa Coloma de Farners. Ja com a magistrat, va ser titular del jutjat de primera instància i instrucció 1 de Santa Coloma de Gramenet.

Marca es va incorporar el 2002 a l'Audiència de Girona on ha estat jutge de les seccions penals. Primer va treballar a la secció tercera i des del 2005 ha exercit de magistrat a la secció quarta. També des del 2014 ha estat membre electe de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Així mateix, ha ocupat els càrrecs de president i vocal de la Junta Electoral Provincial de Girona en diverses ocasions i compta amb experiència de docent, com a professor ordinari de l'àrea d'Instrucció de l'Escola Judicial amb seu a Barcelona. En paral·lel, Marca ha intervingut com a ponent en nombrosos cursos i seminaris, a part de ser autor de diferents treballs, estudis i articles jurídics. Fa cinc anys, el 2012, Marca ja va optar a ser president del TSJR, tot i que aleshores no va sortir escollit.