Totes les federacions d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya han fet front comú per alertar dels perills de la Balena Blava, un repte suïcida que intenta captar adolescents i s'articula a través de les xarxes socials. Els representants de les famílies han fet una crida a denunciar qualsevol indici als Mossos d'Esquadra, tot remarcant que «la inducció al suïcidi és un delicte».

La detecció dels primers casos de joves catalans implicats en la Balena Blava, dos dels quals a les comarques de Girona, ha provocat la reacció de sis federacions d'AMPA. Aquestes organitzacions han fet «un seriós crit d'alerta» davant la identificació de joves que participen en «un conjunt de proves macabres que indueixen al suïcidi». Això, insisteixen, està tipificat com a delicte en el Codi Penal.

Les associacions de mares i pares d'alumnes també aprofiten per recordar la campanya contra el ciberbullying que van posar en marxa al febrer, amb la qual denuncien les «facilitats, l'anonimat i la permanència a l'assetjament» que donen els dispositius mòbils i les xarxes socials. Per aquest motiu, demanen a pares i mares que estiguin «a prop» dels fills, «per tal de detectar a temps qualsevol situació anòmala».

En cas que s'identifiquin conductes relacionables amb la Balena Blava, afirmen que cal denunciar als Mossos d'Esquadra, un cos policial que ja està investigant diversos casos, i recomanen adreçar-se als serveis de salut pública.