Des d'una multa de 300 euros fins a un any i mig de presó. Aquestes són algunes de les condemnes que s'han imposat els últims anys a l'Estat espanyol per les morts per ofegament de nens a ofegament piscines. Per exemple, fa dos anys a València, un monitor va acceptar una pena d'un any i mig de presó per la mort d'un infant que es va ofegar a la piscina d'un col·legi privat en un curs d'estiu. El monitor també va quedar inhabilitat dos anys i sis mesos per fer una activitat docent o de vigilància de menors, mentre que una professora del col·legi va ser sentenciada a un any de presó (substituït pel pagament d'una multa de 3.600 euros) i a un any i mig d'inhabilitació com a mestra infantil.

En un altre cas, fa quatre anys, un jutjat penal de la Corunya també va condemnar a un any i mig de presó un socorrista i una monitora per la mort d'un nen durant la classe de natació. Així mateix, els va imposar una pena de sis anys d'inhabilitació. Pel que fa als altres acusats en aquesta causa, com un altre socorrista, un cap d'estudis, un director tècnic i els propietaris, van quedar absolts. Fa sis anys, a Valladolid, un jutjat penal va condemnar a un any de presó tres monitores i el coordinador d'un parc d'aventures per la mort d'un nen a la piscina de la instal·lació. També va fixar que havien de pagar una indemnització de gairebé 95.000 euros als pares de la víctima i de més de 17.000 euros a la germana del menor.

A Barcelona, fa quatre anys, un jutjat va imposar una multa de 300 euros a una monitora per la mort per ofegament d'un nen a la piscina municipal de Can Dragó.