Els coneixements d'anglès de l'alumnat dels instituts Monturiol -coordinador i promotor del projecte-, Cendrassos, de Vilafant i La Salle, de Figueres, es van posar a prova divendres en la tercera edició de la masterclass, inclosa en el projecte English Time. Aquest relaciona centres de Secundària amb un doble objectiu: millorar la cohesió de l'alumnat i l'adquisició de l'idioma, tot posant-lo en pràctica.

La masterclass, que es va realitzar al pavelló poliesportiu de Figueres, s'organitza en tres circuits amb deu tallers cadascun. Cada taller va repetir vuit vegades la seva activitat, amb grups de deu alumnes pertanyents a tots els centres participants. El professorat implicat en la iniciativa disse-nya i realitza els tallers, amb el suport de l'alumnat de 4t d'ESO o 1r de Batxillerat.

D'altra banda, tres tallers van anar a càrrec dels museus de la zona, com l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, el de l'Anxova i de la Sal de l'Escala, el d'Arqueologia de Catalunya, del Joguet, de l'Empordà, de la Tècnica, l'Espai Cultural de la Ciutadella de Roses i el Museu Memorial de l'Exili. A més, aquest English Time també va comptar amb la col·laboració de l'equip dels professors de la UdG Miquel Duran i Fernando Blasco, que van organitzar el taller The magic secret of colours.

A banda de la masterclass, entre els centres educatius que hi han participat, aquest curs també s'ha organitzat un concurs d'oratòria en llengua anglesa.