La 39a edició dels Premis Baldiri Reixac, que la Fundació Carulla convoca a les escoles de parla catalana, ha distingit vuit projectes gironins. Els guardons es van entregar la setmana passada al Palau Pedralbes de Barcelona.

Un equip docent de l'institut Vall del Llémena, de Sant Gregori, format per Neus Heras, Xavier Cortina i Rafel Garcia, van rebre un dels 4 premis de 4.000 euros concedits per a l'estímul de mestres i professors. El projecte premiat es titula "e2TransFoli, el portafoli com a eina d´ensenyament-aprenentatge i avaluació competencial". En la seva primera convocatòria, 51 mestres i professors s´han presentat a aquest guardó.

A més d'aquests docents, la resta de guanyadors gironins dels Premis Baldiri Reixac 2017 són la ZER Les Salines, que aglutina les escoles d´Agullana, Maçanet de Cabrenys, Boadella i Biure, també amb un premi de 4.000 € que reconeix el projecte global d'escola (la Fundació Carulla n'ha entregat nou). Pel que fa als guardons d´escolars, dotats amb 900 euros, hi ha un projecte de Geocaching de l'alumnat de 4t de Primària de l'escola Puig d´Arques, de Cassà de la Selva; escolars d´Infantil del Vedruna de Ripoll, pel projecte titulat «Vall de Núria: Anem tots a visitar»; els de 3r i 4t de Primària del mateix centre, per «Cada gota compta»; alumnes dels cicles mitjà i superior de l´escola Eiximenis, de Girona, per l´«Hort amb cor»; infants de 5è i 6è de l´escola Joan Maragall, de Santa Pau, per «Les energies renovables a la nostra escola: realitat o ficció?»; i estudiants de segon curs de Batxillerat de l´institut Josep Brugulat, de Banyoles, per «Llegim? La lectura i les noves tecnologies entre els joves del Pla de l´Estany».

Els Premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla pretenen ajudar a donar resposta als reptes de l´escola d´avui a les terres de parla catalana. Des de la seva creació, l´any 1979, aquests guardons reconeixen iniciatives educatives que contribueixen a la tasca de construir una escola catalana de qualitat. Des de llavors, més de 230 professors, 425 escoles i 2.175 grups d´alumnes han estat reconeguts pel seu valor, qualitat i trajectòria.