La comissió d'Urbanisme ha emès un informe desfavorable d'un pla parcial per desenvolupar una zona residencial al sector 5 de Vancells, al municipi de Begur. La zona fa unes 6,2 hectàrees i preveia la construcció d'un total de 40 cases en una zona boscosa40 cases en una zona boscosa i amb molt pendent, un fet que comportaria un important impacte paisatgístic.

Segons el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, el POUM del 2003 ja ho preveia però consideren que forma part d'un model del passat i «insostenible» dels anys 70 i 80. «És d'aquells models que amb la nova llei de Territori intentarem que no es tornin a reproduir mai més; són urbanitzacions que malauradament han estat molt extensives durant anys i que realment són un problema per dotar-los de serveis i mantenir-los», va precisar.

Per motius similars, la comissió també va tombar el desenvolupament d'una zona residencial a Mont-ras, a la zona de Mas Mortera, on es volia construir un total de 13 habitatges. A més a més a aquesta zona hi ha establert un connector biològic pel pas de fauna.

Tomben ampliar el càmping Bella Terra

La comissió va tombar iniciar la tramitació d'un pla especial per ampliar el càmping Bella Terra de Blanes, en funcionament des del 2003. Els motius són que no compleix amb l'antic planejament del 1981, que és el que ara hi ha vigent a aquest municipi en compliment de dues sentències.

A principis d'abril, una sentència del Tribunal Suprem anul·lava definitivament el POUM de Blanes, del 2010. Ja hi havia una sentència en la mateixa línia del TSJC de març de 2015, que tant l'Ajuntament com la Generalitat havien recorregut. Des de llavors, el municipi es regeix pel planejament del 1981 a l'espera del nou POUM, que de moment està encallat per falta d'acord.

El pla del 1981 no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera, que és on té els terrenys. A més a més, tampoc s'ajusta al nou reglament hidràulic estatal on es diu que a les zones amb més risc d'inundació no hi pot haver càmpings. D'altra banda, s'ha comprovat que bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla especial ja s'estan utilitzant.