Representants de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca, l'ACA, el Departament de Territori i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre d'altres administracions, van acordar ahir fer una neteja selectiva de vegetació a la cinglera passat l'estiu. Ahir es va celebrar una reunió entre diverses institucions per abordar el deteriorament del cingle basàltic i, després de dues hores de treball, van acordar netejar la vegetació per retirar i reduir arbres i plantes a banda i banda, uns treballs que costaran uns 60.000 euros i que assumirà la Diputació de Girona.

Amb la neteja, el que es vol és facilitar als tècnics la diagnosi en la conservació de la cinglera i per això s'ha considerat que és la mesura més urgent. L'Ajuntament havia reclamat una neteja integral, que costava uns 100.000 euros, però ja havia dit que no podia assumir.

«Estem molt satisfets perquè s'ha demostrat el compromís de la Generalitat, Diputació de Girona i la resta d'organismes per treballar conjuntament en la conservació de la cinglera», va afirmar el regidor de Medi Ambient, Roger Santaló.

Ahir també es va acordar seguir treballant en el futur pla integral anunciat a finals del 2015. Fa dos mesos, arran d'una esllavissada al vessant sud de la cinglera, l'Ajuntament havia denunciat que no s'havia avançat i que el pla havia quedat en suspens.