La 16a edició de la Neteja de Fons Marí de Platja d'Aro va servir per treure més de mitja tona de brossa de la Platja Gran, a la zona del port. En total van ser prop d'una vuitantena de submarinistes voluntaris els que van participar en aquesta activitat que el regidor d'Esports i Serveis de la localitat, Joan Botellé, va considerar important perquè ajuda a «conscienciar la ciutadania que cal mantenir l'entorn».

Trossos de rajola, una planxa de ferro de 70 quilos, ferralla de tot tipus, plàstics, i fins i tot un carro de supermercat. Aquesta és part de la brossa que es va recuperar del fons de l'aigua. Una neteja que va ser organitzada per l'Ajuntament de la localitat, i que va comptar amb la col·laboració de l'empresa Ictinio.

Els bussejadors es van dividir en tres barques i van pentinar tot el litoral de la Platja Gran fins arribar a tocar la costa de Sant Feliu de Guíxols. Mentrestant, una vintena de submarinistes es van ocupar de la zona més propera a la platja. Va ser en aquesta parcel·la, la que utilitzen els banyistes, d'on es va treure més brossa.

Una hora i mitja després d'haver-se ficat a l'aigua, es van acumular un munt de deixalles davant el punt de trobada dels submarinistes. La brigada de l'Ajuntament del municipi va ser qui es va fer càrrec de la recollida final. Un dels patrons dels vaixells, en Toni García, va dir que «ja no el sorprèn res» del que s'arriba a trobar a sota l'aigua. «La gent ho tira a la riera, pensant que no arribarà mai al mar, i quan plou tot acaba a la platja», lamentava. García diu que cal «més respecte» pel medi ambient, tot i que reconeix que en els últims anys «ha millorat molt» l'estat del fons marí d'aquesta zona.

Per la seva banda, el regidor d'Esports i Serveis Generals del consistori, Joan Botellé, va destacar la feina dels submarinistes afirmant que «ells, com bons amants de la natura i el medi ambient, posen el seu gra de sorra per mantenir net un espai tan important per a Platja d'Aro».

A més, va explicar que bona part de la brossa que recuperaven venia de la riera que passa a la vora d'un dels càmpings de la zona.

Tot i això, ara amb la reducció dels residus trobats, la neteja només es fa una vegada cada dos anys. La jornada va finalitzar amb un esmorzar per als bussejadors.