L'hospital de Campdevànol compta des de fa una setmana amb un equip per fer TAC (Tomografia Axial Computada). La inversió total ha estat de més de 320.000 euros, entre la compra de l'aparell i el condicionament de la sala. La posada en funcionament s'està fent de forma progressiva i de moment s'ha començat per les exploracions menys complexes.

El fet d'incorporar aquest servei evitarà als pacients haver de desplaçar-se a altres hospitals com el de Vic o el Trueta de Girona i permetrà escurçar el temps necessari per fer el diagnòstic en cas d'urgències. D'altra banda, el nou equipament incorpora un software per a la reducció de la radiació, que permet rebaixar-la fins a un 70 % si es compara amb aparells que no incorporen aquest mecanisme. La direcció del centre preveu arribar a fer prop d'un miler d'exploracions amb aquesta tecnologia a l'any, un 30% més que el 2016.

Fins ara, els TAC programats es feien a l'hospital de Vic i els urgents a aquest centre o a l'hospital Trueta de Girona. Durant el 2016, es van programar uns 750 TAC a petició de l'hospital de Campdevànol. Amb la incorporació del nou equipament, la direcció de l'hospital del Ripollès preveu augmentar la xifra en un 30% i arribar gairebé fins al miler de TAC durant un any. Aquesta tecnologia permet fer proves a totes les zones del cos, des del cap, coll, tòrax, abdomen, pelvis i extremitats superiors i inferiors.

L'aparell ha requerit una inversió total de 230.000 euros mentre que l'adequació de la sala ha costat 90.500 euros.