El Ple de l'Ajuntament de Llagostera debatia,ahir, la ratificació de nou sancions imposades a tres propietaris de gossos Dos dels veïns, que responen a les sigles d'A.R.C. i d'A.G.S., acumulen quatre multes cadascun; el tercer, A.R.M., només una. Des de l'1 de gener fins ahir, la policia local de Llagostera havia aixecat 35 actes per infraccions de l'ordenança de tinença d'animals; onze d'aquestes sancions es van interposar a propietaris de gossos perillosos sobretot, van precisar fonts de l'Ajuntament, per no dur-los ben lligats o sense morrió, i per no haver-los inscrit en el cens municipal. L'ordenança de tinença d'animals, vigent a Llagostera des de l'any 2000, identifica la no inscripció al registre i la incorrecte identificació dels animals com una infracció de «caràcter lleu».

No disposar de cartilla sanitària; mantenir els animals en condicions higièniques inadequades o mal alimentats; passejar-los pel carrer sense lligar; no contractar l'assegurança de responsabilitat civil en el cas dels gossos perillosos o no vacunar-los i embrutar la via pública amb «deposisicons fecals» dels animals, en canvi, són infraccions que reben la consideració de «caràcter greu» en la normativa municipal, que identifica una seixantena de races.

El març de l'any passat, dos gossos pitbull van atacar un veí de 63 anys, que va patir ferides a la cara i va acabar amb un braç trencat. Els fets van passar al carrer Aiguafina. La mare del propietari dels animals també va patir ferides en intentar ajudar la víctima.