Els primers resultats de l'autòpsia practicada al cadàver localitzat dissabte a la nit, dia 10, en una zona utilitzada com a aparcament de platja a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) han confirmat que va morir asfixiat per una altra persona.

Segons informen fonts de la investigació, els agents que porten el cas han aconseguit identificar el mort, que va aparèixer sense documentació, i se sap que és un home de nacionalitat espanyola de més de vuitanta anys.

Encara que a simple vista el cos no presentava signes externs de violència, l'autòpsia practicada aquest dilluns ha permès determinar que la víctima va morir asfixiada, encara que de moment es desconeix quin tipus de mecanisme es va utilitzar per causar-li la mort.

Els forenses han extret diverses mostres del cadàver i les han enviat a analitzar per si es poden descobrir altres detalls del crim.

Una altra dada que es coneixerà serà l'hora aproximada de la mort, encara que els primers indicis ja apunten que es va produir bastantes hores abans de la localització del cos.

Els investigadors mantenen obertes diverses hipòtesis, entre elles tant que es tractés d'un robatori com que víctima i assassí es coneguessin.

El cos el va descobrir darrere d'uns matolls cap a les 23:00 hores de dissabte passat una dona que va anar a la zona que els banyistes utilitzen d'aparcament.

Després d'alertar els serveis d'emergències, agents d'investigació i de la unitat de policia científica es van desplaçar fins al lloc, on van tornar ahir per recollir indicis i proves que permetessin descobrir què i quan va passar.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Figueres, que s'ha fet càrrec del cas, ha decretat el secret del sumari. E