El poble de Salt va acomiadar ahir una de les persones més estimades de la vila. Una gran multitud de veïns van omplir l'església de Sant Cugat, que es va quedar petita per donar l'últim adeu a Salvador Sunyer,alcalde de Salt entre 1983 i 1991, i acompanyar la família en el dol per la seva pèrdua. Eren tants els veïns que van assistir a l'enterrament, que la majoria de persones van restar dretes al fons i els laterals de l'església durant la celebració.

La missa, dirigida pel mossèn Fèlix Mussoll, va recordar la figura del polític saltenc i la seva activitat política i cultural. «Quina sort, Salvador, que hagis viscut», va proclamar mossèn Mussoll. Una celebració de la seva vida, dedicada a tres pilars: la seva família, el poble de Salt, i Catalunya. Activista en defensa del català, s'endú amb ell aquesta estima per la terra. L'estelada va acompanyar el seu cos durant tota la celebració, col·locada sobre el taüt, juntament amb un ram de roses.

Tres poemes escrits pel mateix Sunyer van ser els escollits per repassar la vida del també escriptor. Tres poemes que es van llegir durant la missa i que tracten sobre tres moments vitals: joventut, adultesa i vellesa. Per al record de l'ofici, el poema escollit va ser Gràcies, també de Sunyer.

Exemple a seguir

«Una persona estimada per tothom», així recorden els saltencs Salvador Sunyer. Més enllà de la família i els amics de l'exalcalde, nombroses personalitats tampoc es van voler perdre l'oportunitat d'acomiadar-se del polític saltenc.

Marta Madrenas (alcaldessa de Girona), Joaquim Nadal (exalcalde de Girona i exconseller), Josep Maria Terricabras (eurodiputat), Maria Mercè Roca (regidora de Girona), Anna Pagans (exalcaldessa de Girona), Josep Marina Fonalleras (escriptor), Joan Boadas (arxiver), Toni Vidal (regidor de Salt), Carles Ribas (regidor de Cultura de Girona), Josep Polanco (director territorial d'Ensenyament) i Guillem Terribas (llibreter), entre molts altres ,van assistir a la celebració. També Jordi Viñas, alcalde de Salt, va donar l'últim adeu a un dels seus predecessors en el càrrec. «Una icona a seguir», per a l'alcalde. Salvador Sunyer va tancar la llista d'ERC, encapçalada per Viñas, en les últimes eleccions municipals. El president Puigdemont també va visitar dissabte el tanatori per donar el condol.

Els veïns el recorden amb nostàlgia. «Era una persona del poble i per al poble» comentava Àngel Massegur, antic membre del grup d'escoltes. «Per mi, va ser un gran mestre», explicava Núria Vila, qui té molta relació amb la família de Sunyer. Ramona Rius, Inés Rigau i Pere Bohigas recordaven a la sortida de la celebració les anècdotes viscudes quan l'exalcalde els feia de director a l'Agrupació Estil de Teatre de Salt. «Ens ha ensenyat molt», comentaven.