Un total de 2.808 alumnes gironins començaran les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) aquest dimarts amb l'examen de Llengua castellana i literatura i s'allargaran fins dijous. D'aquests, 2.151 s'examinaran als centres de la UdG a Girona (set d'ells provinents de l'Institut Obert de Catalunya), 227 més ho faran a Olot i 430 a Figueres. Es tracta d'una xifra lleugerament inferior a la registrada l'any passat, quan es van examinar 2.905 estudiants. Els alumnes podran consultar els resultats a partir del 28 de juny i els terminis de sol·licitud de revisió i reclamació tindran lloc del 28 al 30 de juny.

Més de 2.800 alumnes iniciaran aquest dimarts els exàmens de selectivitat. La majoria ho faran a les instal·lacions de la Universitat de Girona. També se'n faran a Olot (227) i Figueres (430). Enguany, hi haurà menys estudiants que realitzaran les proves d'accés a la universitat i que avaluen els coneixements adquirits durant el Batxillerat. L'any passat ho van fer 2.905 alumnes, 2.239 dels quals es van examinar a la UdG, 245 a Olot i 404 a Figueres.

La jornada s'iniciarà a les nou del matí (prèvia comprovació de dades de l'alumnat) amb l'examen de Llengua Castellana i literatura. Les proves continuaran amb el de Llengua Catalana i literatura i Anàlisi Musical, Economia de l'empresa o Química (segons la modalitat). A la tarda, serà el torn dels exàmens de Dibuix tècnic i Literatura castellana.

Les proves continuaran dimecres Història i Història de la Filosofia. A mig matí, es faran les de Llengua estrangera i al migdia, les de Ciències de la terra i del medi ambient, Disseny i Matemàtiques aplicades a les ciència socials. A partir de les quatre de la tarda i fins a dos quarts de sis, els alumnes s'examinaran d'Electrotècnia, Història de l'art i Història i fonaments de les arts.

El dijous, el darrer dia, es faran les proves de Física i Geografia, a primera hora del matí. Dibuix artístic, Llatí i Matemàtiques es realitzaran des de les onze fins a dos quarts d'una del migdia. Després de dinar, els estudiants hauran de respondre a les proves de Biologia, Cultura Audiovisual i Grec. Finalment, a la tarda, es faran els exàmens de Literatura catalana i Tecnologia industrial.

Els estudiants podran consultar els resultats de les proves i la nota aconseguida el proper 28 de juny a través d'Internet. Des d'aquell mateix dia i fins al 30 de juny podran sol·licitar revisions i fer reclamacions.

Tribunals específics per a alumnes amb necessitats educatives especials

Els alumnes amb necessitats educatives especials com poden ser els dislèctics o amb trastorns d’aprenentatge com ara TDH o TDAH s’examinaran en tribunals específics per al col·lectiu i amb un horari especialment adaptat per a ells, de manera que disposaran de dues hores per a realitzar cada examen. Hi haurà tribunals específics a Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida i Tarragona, amb un total de 797 alumnes.

Primeres PAP per a futurs mestres

La prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i Primària es desvincula, enguany, de les PAU i per primera vegada de la selectivitat. Els aspirants a mestres hauran de fer dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític i una altra de competència logicomatemàtica. Aquestes proves les hauran de passar tots els alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior que vulguin cursar estudis d’educació infantil o educació primària, és a dir, 2.892 estudiants.

La prova de Competència Comunicativa i Raonament Crític consta de tres seccions i a través dels exercicis s’avalua la comprensió lectora , la capacitat de síntesi, l’expressió escrita i el domini del sistema lingüístic. L’examen de competència logicomatemàtica té dues seccions amb un total de 25 preguntes.

Les proves seran el dissabte 17 de juny al matí, en cinc seus ubicades a Barcelona, Bellaterra, Girona, Tarragona i Lleida. Per superar la PAP amb la qualificació d’apte, cal que la mitjana aritmètica dels dos exàmens sigui de 5 sobre 10, i per poder fer la mitjana, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a 4. La PAP té validesa indefinida.

Els alumnes podran consultar els resultats de les proves a partir del 28 de juny per internet. Tots els estudiants que treguin més d’un 9 a la fase general, rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.