La fase comuna dels exàmens de la selectivitat es va tancar ahir amb les proves de Llengua estrangera, Història o Història de la Filosofia. Aquesta última ha estat l'opció més escollida pels estudiants, amb un 61,4% del total en front del 38,5% que va triar Història. En aquesta última matèria, els joves van haver de respondre sobre el catalanisme durant la Restauració, a partir d'un text de Torras i Bages, i els assassinats d'Atocha de 1977 a partir d'un text periodístic. Els que van escollir la segona opció, van haver d'interpretar dos reials decrets de la reina Maria Cristina, datats el 1885, i comentar, a partir d'un cartell de Carles Fontserè, la Guerra Civil i els Fets de Maig.

En l'examen d'Història de la Filosofia, que van fer 17.052 alumnes (el 61,4%), es van haver d'analitzar textos de John Locke i Friedrich Wilhelm Nietzsche: «Assaig sobre l'enteniment humà», pel que fa al primer, i «La genealogia de la moral», del segon. En tots dos casos, els estudiants van haver d'exposar les idees principals del text i relacionar-les amb el pensament de l'autor i d'altres filòsofs, també d'altres èpoques i moviments.

La darrera assignatura comuna de la que es van examinar els estudiants de la selectivitat va ser la de llengua estrangera. El 97,9% van fer la prova d'anglès i es van trobar un text per comentar sobre el black friday En francès, només es van examinar 449 alumnes a tot Catalunya, 94 en alemany i 41 en italià.

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) acaben avui i les notes es podran consultar a partir del 28 de juny.

A Girona, dos alumnes més es van afegir als 12 que dimarts no es van presentar a la selectivitat. A banda d'això, el coordinador de les PAU a la UdG va informar que la segona jornada va transcórrer amb absoluta normalitat.