La Clínica Girona ha provat per primer cop tecnologia 3D+4K, és a dir, en tres dimensions i de superalta definició, en una cirurgia laparoscòpica. Els doctors Pere Planellas Giné i Xavier Planellas Gelis han estat el segon grup quirúrgic, a nivell estatal, en utilitzar la nova tecnologia 3D+4K, que presenta com a novetat l'empresa Olympus, en una cirurgia laparoscòpica realitzada a la Clínica Girona el passat dia 18 de maig per tractar un càncer de còlon.

«A més de la profunditat de les tres dimensions, que ja es fa servir en altres centres, com al Trueta, el prototipus que vam provar ofereix una gran qualitat d'imatge, que ens permet ser encara més precisos durant la cirurgia mínimament invasiva», indica el doctor Pere Planellas.

Justament ara ha fet 25 anys de les primeres intervencions laparoscòpiques al centre mèdic gironí. L'any 1992, Clínica Girona implantava la cirurgia laparoscòpica com a alternativa a moltes operacions de cirurgia convencional per minimitzar riscos, estades hospitalàries i accelerar la recuperació.