17 de juny de 2017
17.06.2017

Els sindicats denuncien que la DGT vol posar militars al lloc dels examinadors

Asextra va reunir-se dijous amb Trànsit que negocia amb Defensa incoporar algunes tropes a les proves

17.06.2017 | 07:58
Alumnes i professors d´autoescola el 2 de juny a Montjuïc, esperant els examinadors en el primer dia de vaga.

Nou gir en el conflicte dels examinadors del carnet de conduir i la Direcció General de Trànsit (DGT). Segons asseguren des d'Asextra i el CSIF, la DGT ha decidit posar militars en el lloc d'examinadors i així poder posar fi a la manca de personal d'aquest col·lectiu. Així pretenia, segons Asextra, que es desconvoqués la vaga que tenen convocada per dilluns i fins al 31 de juliol tots els dilluns, dimarts i dimecres.

Segons Asextra, en la reunió que van mantenir el dijous amb membres de la DGT, els van anunciar que Funció Pública «els ha autoritzat a negociar amb el Ministeri de Defensa la incorporació de personal de tropa i marineria al lloc d'examinador».

Una proposta que com que no respon a les peticions del col·lectiu examinador, no ha fet desconvocar la vaga i per tant, dilluns els examinadors del carnet de conduir no aniran a treballar com a protesta.

Entre les demandes del col·lectiu d'examinadors, hi ha el pagament d'un complement pactat fa dos anys per compensar les condicions d'inseguretat de la seva feina.

D'aquest complement, diu Asextra en un comunicat, no es va concretar res en la reunió. I que l'única porposta que es va posar sobre la taula de negociació per part de la DGT va ser «la creació d'una escala d'examinadors enquadrada dins el subgrup C1 sense que aquesta proposta prevegi augment del complement de destinació o de l'específic, sense concretar tampoc dates i amb el handicap segons paraules del director, que la creació d'aquesta escala ha de ser aprovada per llei».


«Coaccionar examinadors»

Des del CSIF, sindicat que dona suport a la convocatòria de vaga dels examinadors de la DGT, el seu coordinador de Trànsit en un comunicat assegura que la DGT és «incapaç de solucionar el problema» i afirma que posar militars és una «ocurrència per pal·liar el dèficit de personal de i de passada coaccionar al personal examinador en la legítima vaga davant dels incompliments d'aquesta Administració, governada pel que està resultant la Confraria del Puny Tancat, on qui mana no és el Govern, sinó el Ministeri d'Hisenda».

I amb ironia per aquesta possible participació de l'exèrcit al cos d'examinadors, destaca el coordinador del CSIF, Manuel Jesús Santiago «no haurem d'activar el protocol sobre agressions en el col·lectiu, ja que la DGT segur que ha previst proveir de Cetmes d'última generació al personal examinador per defensar-se» i afegeix que caldrà fins i tot «roba de camuflatge» a partir d'ara per avaluar els exàmens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema