Els treballadors de les ambulàncies gironines temen que l'empresa adjudicatària, Transport Sanitari de Catalunya (TSC), vulgui tornar a remodelar el servei. Després que fa gairebé tres mesos el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) donés la raó al Sindicat del Transport Sanitari de Girona i condemés la companyia a tornar el sou i la categoria laboral als treballadors a qui havia pressionat perquè se'ls abaixessin, l'empresa podria tornar a intentar una remodelació del servei.

Segons van informar ahir fonts sindicals, l'empresa TSC els ha comunicat que ha obert un nou procés a partir dels articles 40-41 -els que va esgrimir en l'anterior remodelació que va desembocar en el conflicte judicial- i els ha convocat la setmana vinent a una reunió per donar-los més detalls.

Encara no coneixen el propòsit de l'empresa ni quan es podrien aplicar els canvis, però remarquen que si es fan amb les mateixes intencions que l'altra vegada, que ja van ser reprovades pel TSJC, estaran a sobre de tot el procés per evitar nous abusos.

I és que en la sentència, el TSJC concloïa que l'adjudicatària del transport sanitari de Girona i l'Alt Maresme va actuar amb «mala fe» quan va pactar rebaixes de categoria amb una vuitantena d'empleats saltant-se la negociació col·lectiva amb els representants dels treballadors.

«Està indubtablement acreditat que l'empresa tenia una estratègia per obtenir la rebaixa de categoria del major nombre de treballadors possible», ressalta l'escrit sobre els treballadors que van acceptar pressionats per l'empresa rebaixar les seves condicions laborals a canvi de no passar del transport urgent al no urgent o haver de canviar de destí.