Dos banyistes morts en un sol dia a la Costa Brava. Es tracta d'un home i una dona d'edat avançada, que estaven en platges de Roses i Platja d'Aro, respectivament. En ambdós casos, els intents de reanimació tant de socorristes com de serveis mèdics del SEM no han prosperat. Es tracta dels dos primers banyistes morts des del 15 de juny quan comença pròpiament la temporada de vigilància a les platges de la Costa Brava.

El primer dels fets va tenir lloc a Platja d'Aro, quan una dona de 79 anys va morir a la platja Gran després de patir tot apunta a una aturada cardíaca mentre es banyava. Les tasques de reanimació no van prosperar. La dona tenia nacionalitat alemanya i estava de vacances a Platja d'Aro.

Els fets es van produir pels volts de tres quarts d'una del migdia, la dona s'estava banyant quan tot d'una es va començar a trobar malament. Unes banyistes la van treure de l'aigua, la dona es va desplomar i li van fer les primeres maniobres de reanimació. Amb l'arribada dels socorristes van continuar però quan l'helicòpter del SEM hi va aterrar la dona malgrat els intents dels metges, va morir.

La platja estava plena de gom a gom i va ser necessari desallotjar una part perquè el mitjà aeri pogués aterrar. Al lloc dels fets també s'hi van desplaçar dues ambulàncies, la Policia de Platja d'Aro, el metge del CAP i els Mossos.

A Roses, un home de 80 anys va aparèixer surant inconscient a l'aigua de la platja del centre. El van intentar reanimar però no van poder fer-hi res. La víctima és un ciutadà francès. El succés es va desencadenar pels volts d'un quart de sis de la tarda a la platja de Roses, a l'altura del carrer de Lluís Companys, a tocar del centre.

Els socorristes van treure el cos de l'home que estava surant a l'aigua. Ràpidament s'hi va desplaçar el SEM que estava a la zona amb una ambulància, també l'helicòpter medicalitzat i el metge del CAP de Roses. Tot i les maniobres de reanimació, l'home va morir. S'apunta que va ser víctima d'un ofegament. Les causes de la mort tant de l'home i la dona, les determinaran els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona.

Tres morts en una setmana

Amb aquestes dues morts, ja són tres les persones que han perdut la vida en un medi aquàtic aquesta setmana. Dimecres un nen de 10 anys va morir ofegat en una bassa de les Hortes de Santa Eugènia de Girona.