Un text d'Umberto Eco sobre la mentida i el debat entre moderats i rigoristes van estar l'eix central del primer examen de la Prova d'Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus d'Educació Infantil i Primària. Un total de 2.920 estudiants aspirants a mestre, 340 dels quals de les comarques gironines, van dur a terme aquesta primera prova de competència comunicativa i raonament crític a la qual va seguir una altra per avaluar els seus coneixements logicomatemàtics.

El coordinador de la PAP per accedir als graus d'Educació infantil i primària, Josep Maria Cornadó, es mostrava ahir molt satisfet amb la «bona participació» que ha registrat la PAP i recordava que l'examen pretén assegurar que els futur mestres tenen les competències necessàries per cursar aquests estudis i contribuir a definir el perfil que han de tenir els docents. Alhora va indicar que servirà per «prestigiar» aquesta professió.

«Des de les universitats pensem que els estudiants de mestres han d'assegurar que tenen unes competències mínimes en aquests àmbits», va dir, assegurant que s'està treballant perquè de cara a futures edicions la PAP pugui avaluar altres aspectes no cognitius com l'empatia i la capacitat de lideratge o de treballar en equip. «És primer pas que hi hagi una prova no acadèmica», va considerar el responsable de la Prova d'Aptitud Personal.

A més de a la ciutat de Girona, l'examen es va poder fer en quatre seus universitàries més: Barcelona, al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona, Tarragona i Lleida.