La Policia Local de Tossa de Mar va alliberar aquest dissabte dos Policia Local de Tossa de Mar gossos Els animals estaven deshidratats i en mal estat de salut.

Va ser un veí del poble qui va veure els dos gossos patint dins el cotxe i va haver d'avisar la Policia Local per poder-los ajudar. Els agents van traslladar-se de seguida fins a la zona. Van preguntar per diversos comerços propers per intentar trobar el propietari, però la recerca no va tenir èxit. Finalment la policia va decidir forçar el vehicle per poder treure els dos animals.

De seguida, els agents van traslladar els gossos a la clínica veterinària, on van ser assistits de forma immediata. Les cures mèdiques van servir per refer-los i van tornar a trobar-se bé.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va declarar que aquesta conducta és «irresponsable» i va fer una crida a tenir cura dels animals especialment a l'estiu. En aquests dies d'onada de calor és on els gossos pateixen més per causa de les altres temperatures.

Saladich ha explicat que el propietari no és veí del poble. «Probablement van venir a passar el dia a la platja i es van oblidar els gossos al vehicle», va concloure. Tot i això, la policia va localitzar-lo després de la visita al veterinari i el va sancionar per haver comès una falta registrada en l'Ordenança Municipal de Control i Tinença d'Animals de Tossa de Mar, l'escenari dels fets.