Les entitats sobiranistes van celebrar ahir un acte unitari a favor del «sí» a la independència L'esdeveniment, en forma de vermut i sota el sol del migdia, va reunir representants de les formacions polítiques a favor del referèndum: PDeCat i ERC (en la coalició Junts pel Sí), la CUP, Súmate i entitats com Òmnium Cultural, l'ANC i l'AMI.

El portaveu parlamentari de JxSí, Jordi Turull, va defensar la independència de Catalunya, juntament amb un centenar de persones més. Turull va dir que cal fer campanya «per convèncer el màxim de ciutadans» abans del referèndum anunciat per l'1 d'octubre. «La campanya del no també ha començat, i cal sumar el màxim de persones».

Turull es va mostrar «convençut que la participació serà molt important». Amb ell va coincidir el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que veu l'1 d'octubre com «el moment més important dels catalans».

Cuixart va assegurar durant el seu parlament que el dia del referèndum hi haurà «urnes, paperetes i tot el necessari en unes eleccions».

Des d'Òmnium i JxSí es creu, segons van manifestar a Tossa, que la participació «serà molt alta» perquè asseguren que la «gran majoria del país vol votar i decidir la relació de Catalunya amb Espanya».

Pel que fa a l'altra gran entitat sobiranista, el president de l'ANC, Jordi Sánchez -també present en el vermut de Tossa-, va aprofitar l'ocasió per reivindicar el «caràcter pacífic del moviment independentista.

El vermut reivindicatiu d'una hora i mitja va acabar amb el cant d' Els Segadors. Entre d'altres, l'acte va comptar amb la presència de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i la regidora de la CUP a Figueres, Natàlia Sánchez.