La ciutat de Girona i els municipis propers han registrat una important tempesta poc després de les set de la tarda, molt més virulenta que la pedregada que ja havia afectat la ciutat a primera hora de la tarda. En només mitja hora, s'han acumulat més de 52 litres per metre quadrat. Acompanyada de fortes ratxes de vent i calamarsa, la tempesta era tan intensa que molts cotxes han quedat aturats a carrers i carreteres per falta de visibilitat o per la caiguda d'arbres a la via. En municipis com Quart, Cassà de la Selva, Fornells o Salt també s'han acumulat precipitacions importants en pocs minuts. Una hora més tard, molts municipis del Baix Empordà també han patit les conseqüències d'aquest front.

La tempesa ha generat 200 avisos als Bombers en una hora i mitja. La majoria d'avisos són per carrers o baixos d'immobles inundats, arbres o branques caiguts, filtracions o acumulacions d´aigua a locals. Un dels incidents més destacats ha estat la inundació de baixos al centre comercial Hipercor de la capital gironina, que a banda ha patit despreniment de plaques del sostre. Els responsables del centre haurien ordenat el desallotjament dels usuaris i els Bombers hi han enviat diverses dotacions.

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat per les pluges intenses a les comarques gironines, que han deixat fins a 52,1 mil·límetres d'aigua en 30 minuts segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

D'altra banda, les tempestes han deixat 35,1 mil·límetres a Cassà de la Selva i 23,2 a Fornells de la Selva en 30 minuts.

El telèfon d´emergències 112 ha rebut 299 trucades a causa de les fortes pluges, la gran majoria al Gironès (276 trucades) seguit del Baix Empordà (9), Pla de l´Estany (6) i l´Alt Empordà (2), entre altres. La ciutat de Girona és des d´on s´han rebut més trucades (262) seguit de Salt i Bescanó.

Problemes a les carreteres

Segons el Servei Català de Trànsit, a causa de la pluja hi ha retencions de 2 km a la C-35 a Llagostera per enllaçar amb la C-65, i a la C-65 també a Llagostera 5 km per enllaçar amb la C-31. També s'informa que la Gi-666 es troba tallada a Platja d'Aro per accedir al nucli urbà a causa de les pluges. Hi ha desviaments senyalitzats. La GI-65, a més, s'ha tallat a Girona en direcció Cassà de la Selva per obstacles a la via.