El premi més gran repartit mai a les comarques gironines ha anat a parar a Ripoll, a l'administració El Trèbol. El portador del dècim 02.937 de la fracció 2 sèrie 3 -venut a Ripoll- ha guanyat 20 milions d'euros, la xifra més important fins ara. Una única persona ha sigut l'agraciada amb la butlleta milionària. Amb aquest darrer sorteig es toca el sostre dels premis de loteria repartits a la província.

Respecte la xifra global d'euros repartits (26 milions), aquest primer premi del sorteig extraordinari d'aquest passat dissabte és el segon més ben dotat dels que han caigut a Girona. Només el precedeix un quart premi de la Loteria de Nadal del 2012 amb el que van caure a la província prop de 36 milions d'euros repartits en 179 sèries del número 23.475. En aquest cas corresponien a 20.000 euros per dècim.

La curiositat rau en què els dos premis milionaris més importants de Girona s'han venut a l'Administració de Loteria número 2 El Trèbol de Ripoll.

Premis milionaris

La resta de les comarques també han tingut sort en els sortejos al llarg dels anys. Fins ara, el premi més gran repartit mai a la província corresponia al sorteig de «El Gordo de la Primitiva» de fa 2 anys dotat amb 14,9 milions que van anar a parar a Olot.

L'Anxova Milionària repartia el 2014 el premi més gran a Girona de Primitiva fins aleshores: 12 milions d'euros per una única butlleta encertant. El juliol de l'any passat, l'ONCE donava un premi d'1 milió d'euros a Lloret de Mar en el sorteig de la Super Once.

I uns mesos després, a l'abril, la Primitiva deixava més d'1,5 milions d'euros a Caldes. Sense anar gaire enrere en el temps, l'últim sorteig de Nadal repartia a Blanes 2 milions d'euros, a 100.000 el dècim, i aquest febrer passat una benzinera de l'Escala segellava la butlleta guanyadora d'1 milió d'euros en el sorteig de l'Euromilions.

Però a banda de les dotacions milionàris, la sort ha somrigut a la demarcació amb altres rifes i amb premis importants.

La grossa a Girona

El primer sorteig de la Grossa de Sant Jordi d'aquest abril va deixar 300.000 euros a Girona. El Quiosc del Mercat de la Plaça de Lleó i l'estanc l'Havana de l'avinguda Lluís Pericot van vendre tres bitllets del 51.393, el primer premi de la Grossa.

El 2015 la rifa catalana somreia a Lloret de Mar. Un supermercat repartia 650.000 euros del segon premi de la Grossa de Cap d'Any. L'establiment havia venut uns 20 bitllets del segon premi, cadascun d'ells premiat amb 32.500 euros.