El Departament d'Ensenyament eliminarà l'amiant present en les instal·lacions de quatre centres educatius gironins aquest estiu: a les escoles Puig d'Arques de Cassà de la Selva, Teresa Pallejà de Fortià i Dalmau Carles de Girona, a més de l'institut Ramon Muntaner de Figueres.

Les actuacions més importants es realitzaran a les escoles Puig d'Arques i Teresa Pallejà -de Cassà i Fortià, respectivament- i a l'institut Ramon Muntaner -de Figueres-, on els treballs inclouen la retirada d'un dipòsit de fibrociment.

Al desembre de 2016, Ensenyament va tancar un inventari dels centres educatius catalans on encara hi ha estructures de fibrociment o amiant i ha pressupostat una sèrie d'intervencions per a aqust 2017. Els Serveis Territorials del Departament a Girona és un dels que tenen menys instal·lacions amb obres programades i una xifra molt allunyada de les 193 localitzades a Lleida, les 47 al Vallès Occidental, les 22 a la Catalunya central o les 16 a les comarques de Barcelona. Tècnics de la secció d'Obres i Manteniment de cada Servei Territorial inspeccionaran les obres. La retirada i substitució del fibrociment l'han de fer empreses especialitzade, autoritzades pel Departament de Treball i fora del període lectiu. Segons va informar la consellera d'Ensenyament mitjançant una resposta parlamentària al grup socialista, el pressupost de 2017 preveu eliminar amiant en 17 centres de 13 municipis.