El regidor del PDeCat de l'Escala, Martí Guillem El president del partit al municipi, Pere Bosch, ho va comunicar a través dels seus comptes de Twitter i Facebook, tal i com ho va avançar VilaWeb. Bosch va acceptar la dimissió del regidor escalenc «a contracor» i «pel bé comú del país, del projecte i del partit».

En la publicació a les xarxes socials, Bosch agraïa al regidor Martí Guillem «la feina feta, que ha sigut molta i molt bona». Per al líder de l'Escala, va ser una «decisió excepcional» en un «moment excepcional». A les xarxes socials Bosch es va fer un embolic en una conversa amb un altre usuari i assegurava que l'havia destituït.

El portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de l'Escala assegura que va acceptar la dimissió de Guillem. Tot plegat ha arribat després de la polèmica protagonitzada fa tres dies pel simulacre de l'exèrcit.

Un home, 5 partits

Guillem era regidor del PDeCAT a l'Escala des de les eleccions municipals del 2015, però també s'havia presentat anteriorment amb el PSC i havia sigut portaveu d'ICV. El polític també va intentar presentar-se amb ERC en unes municipals. En declaracions recollides per VilaWeb, Guillem ja s'havia guanyat una fama a l'Escala i als comicis del 2015 va circular el rumor que es presentaria a la llista del PP. Guillem es va presentar finalment amb CiU, ara PDeCAT, a qui havia criticat anys abans.

El simulacre de maniobres dels militars ha generat molt malestar a l'Escala i, finalment, l'enrenou ha acabat amb la dimissió de Martí Guillem.

L'exhibició militar que simulava una actuació d'assalt a la costa es va desenvolupar a primera línia de mar i davant el càmping Illa Mateua, del qual Martí Guillem n'és el propietari. El gerent i polític defensava que es tractava d'un espectacle d'entreteniment per als clients del càmping. L'Ajuntament deia no saber-ne res de la presència de l'exèrcit i l'alcalde Víctor Puga es mostrava sorprès.

El xou el van protagonitzar 17 militars de la base de Sant Climent Sescebes i 6 efectius del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques (GEAS), dues llanxes lleugeres i una embarcació de la Guàrdia Civil. Alguns dels agents es van llançar a l'aigua i van pujar fins al càmping fent ràpel. L'actuació va acaparar l'atenció dels banyistes.

La direcció del càmping apuntava que la valoració del públic era «positiva» i que s'havia informat prèviament als clients.