Un xoc entre dos camions a Viladasens va provocar ahir problemes de trànsit a l´autopista AP-7 durant 12 hores. Arran de l´accident, els Mossos d´Esquadra de Trànsit van tenir tallats dos carrils de l'autopista des de les quatre de la matinada fins que es va normalitzar el trànsit pels volts de dos quarts de cinc de la tarda. El motiu del tall de circulació es troba en la càrrega que transportaven el tràiler i el vehicle pesant. Un d´aquests duia fins a 7.000 quilos de carn de porc i l´altre, molta fruita distribuïda en diversos palets: pomes i nectarines, entre d´altres.

Tots aquests productes van acabar al mig de la calçada després de la col·lisió entre els dos vehicles. I per tant, es van haver de retirar durant el dia. També es van haver d´apartar els dos camions que van quedar força destrossats per l'impacte del sinistre viari.

El xoc entre ambdós vehicles pesants va ser per encalç. Tot i l'espectacularitat dels fets, els conductors dels camions van resultar ferits menys greus. El SEM va ser l´encarregat d´evacuar-los a l´hospital Josep Trueta de Girona.

L'accident de trànsit va tenir lloc pels volts de les quatre de la matinada a l'altura del quilòmetre 43, en sentit nord. I des de llavors, la via va patir diverses restriccions de trànsit. A les quatre de la matinada, a causa de les tasques dels equips d´emergències, es va tallar l´autopista en sentit França en aquest punt de les comarques gironines. I després, es van mantenir dos dels tres carrils de la via tancats al trànsit, situació que es va mantenir durant diverses hores.

Això va provocar retencions que van anar oscil·lant entre el mig quilòmetre i els tres quilòmetres depenent de l´hora del dia, sobretot en moments en què es registrava més trànsit en aquesta artèria que uneix Girona amb la frontera francesa, segons informava Infoautopista.

La situació es va normalitzar quan es va poder retirar tot el menjar que havia quedat al mig de la carretera, com també els dos camions bastant afectats pel sinistre viari. Al lloc dels fets hi van treballar els Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles, els Bombers amb cinc dotacions i el SEM, responsable de traslladar els ferits a l´hospital.