El tercer sector social català va donar feina a 92.000 persones el 2016, un 2,2% més que el 2015, segons ha recollit la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya en l'anuari de 2017. Ahir, el president de la Confederació, Joan Segarra, va indicar que aquest creixement està per sota de la mitjana del mercat laboral català, que és del 3,25%. Per Segarra, aquesta xifra es deu al fet que el tercer sector no va destruir tanta ocupació durant la crisi com altres àmbits de l'economia.

L'anuari mostra una «lleugera» disminució de la contractació una tendència que es veu reforçada per un també «lleu» augment de la contractació a temps parcial, que passa del 53 % el 2015 al 56% el 2016. Per al president, aquests moviments al mercat laboral del tercer sector s'expliquen, en gran mesura, pel model de contractació que presenta l'administració pública, principal client d'aquestes entitats. La Confederació defensa un nou model de contractació, que es basi en la concertació de serveis i no en la subhasta.

Segons l'anuari, les entitats no lucratives que agrupa la Confederació, dedicades a prestar serveis d'atenció a persones, presenten una alta presència femenina, ja que el 74% dels professionals que les integren són dones. El president va emfatitzar que la bretxa salarial entre dones i homes que treballen en aquest sector és del 3%, mentre que al mercat laboral català és del 26%.