Els Mossos d'Esquadra

A més, portaven unes segones plaques de matrícula també sostretes. Els policies el van detenir a Girona després de crear confusió als agents perquè portava una matrícula alemanya diferent a la que havien utilitzat a Olot.

Els arrestats són dos homes de 25 i 54 anys, de nacionalitat Alemanya i veïns d´Uebach Palenberg (Alemanya). Van quedar detinguts com a presumptes autors d´un delicte d´estafa, un delicte de robatori

Els fets van tenir lloc el matí del 12 de juliol, en una benzinera d´Olot de la carretera de les Tries. Dues persones es van aturar per fer benzina al seu vehicle. Posteriorment van marxar sense pagar i els responsables de la benzinera van alertar els mossos.

Amb les característiques del vehicle i el número de matrícula, els agents van iniciar una recerca i van comprovar que la matricula del vehicle havia estat denunciada com a sostreta a Alemanya.

Duia una placa diferent

A la poca estona els Mossos van localitzar el vehicle sospitós, quan circulava per la carretera C-66, a l´alçada de Cornellà del Terri, però portava una matrícula d´Alemanya diferent de la que els agents tenien.

Els policies van aturar el turisme a l´entrada de Girona i van identificar els dos ocupants, que coincidien plenament amb els que havien marxat de la benzinera.

A la part posterior del turisme els Mossos van veure que la placa de matrícula estava desencaixada i enganxada amb cinta americana. En comprovar la documentació del vehicle es van adonar que aquest també constava sostret a Alemanya des de principi de mes.

Portaven material sospitós

En fer l´escorcoll del vehicle, els agents van trobar diversa documentació i una targeta de crèdit que constava com a sostreta a França. A més de diferent material com dos cascs de motocicleta, dues llanternes, quatre guants negres, un martell i un tornavís de grans dimensions.

Els mossos van detenir els dos homes com a presumptes autors del robatori i furt d´ús del vehicle, de l´estafa a la benzinera i el furt de les plaques de matrícula a Alemanya.

La investigació no es dona per tancada i no es descarta que puguin estar relacionats amb altres fets delictius.

El detinguts, que no tenien antecedents a l´estat espanyol, van passar el dia 13 a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.