En tan sols dos dies, la Iaeden-Salvem l'Empordàs que ha de pagar en concepte de costes judicials pels recursos perduts durant la mobilització contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Dimarts, aquest col·lectiu va fer una crida a la solidaritat ciutadana per cobrir la despesa, una petició de suport que ahir al migdia ja havia rebut diners per satisfer gairebé el 64% de l'import a pagar.

La campanya, amb la qual s'intenta evitar la desaparició de la Iaeden, s'articula al voltant d'un blog creat per a l'ocasió. La Institució de l'Alt Empordà per a l'Estudi i Defensa de la Natura (Iaeden) s'ha vist castigada per la condemna econòmica perquè totes les denúncies contra Red Eléctrica Española (REE) anaven al seu nom. Val a dir que les costes judicials que ara els reclamen també inclouen les despeses dels advocats de l'Estat.

Així, al web «La justícia ens reMATa!» s'ha obert un comptador de donatius que arriba fins als 19.000 euros, ja que als 17.601,20 de les costes judicials se n'hi han afegit 1.400 de derivats dels recursos judicials i del material utilitzat per a la campanya de suport ciutadà -tal com s'especifica en el mateix espai.

L'última actualització d'ahir, feta a les 12 del migdia, posava de manifest el bon ritme amb què avancen les aportacions. Situant-se a prop dels 12.000 euros, el marcador es complementava amb un missatge d'agraïment a totes les persones que ja hi han col·laborat.

Les donacions es poden fer mitjançant una transferència bancària a un compte de la Iaeden a Triodos. Les aportacions econòmiques -que són desgravables- poden ser de 10, 30, 500, 100 o 250 euros, entre altres quantitats. Si Iaeden-Salvem l'Empordà reuneixen més diners dels necessaris -si els recursos prosperen, podria ser que les quantitats a pagar es reduïssin-, es destinaran a campanyes en defensa del territori.