La regidora de l'Ajuntament de Banyoles i consellera del Pla de l'Estany Joana Vilà encapçala l'executiva local del PDeCAT a la capital de la comarca, que conformen vuit persones. El grup es va donar a conèixer ahir oficialment, tot i que porten mesos treballant per tal de definir les futures línies d'actuació del partit.

En l'actualitat, Vila -que és diplomada en relacions laborals i llicenciada en Dret- és regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de l'equip de govern de Banyoles des del 2007; mentre que és consellera comarcal des del 2015.

Els altres set membre de l'executiva local del PDeCAT, que treballa conjuntament amb la JNC banyolina, són Jordi Congost, Pau Comas, Albert Tubert, Josep Farràs, Cristina Farràs, Gemma Feixas i Marta Graboleda. Els tres primers també són regidors de l'Ajuntament de Banyoles, a l'equip de l'alcalde Miquel Noguer.

Ara, l'executiva treballa en un document intern d'observació, diagnosi i definició d'àmbits d'actuació en aspectes com el disseny de la ciutat, la promoció municipal i l'economia, la salut i la convivància, la comunicació o la transparència. Aquesta serà la base de les seves línies de treball.